Academische Pabo's Nederland, WO en HBO, twee bachelor disploma's, één studie

Congres 28 maart 2018

Congres 28 maart 2018 

Alweer 10 jaar geleden startten de eerste Academische Pabo’s in Nederland. Een mooi moment om stil te staan bij alle ontwikkelingen en verder na te denken over kwaliteit en ambities van de academische leerkracht. We doen dat met een feestelijk congres op woensdag 28 maart 2018!

Thema: Kwaliteit en ambitie in het basisonderwijs – 10 jaar academische leerkracht
Vanuit verschillende invalshoeken kijken we naar de impact van academische leerkrachten. Wat maakt deze leerkrachten bijzonder? Hoe zien we dat terug in de klas, in de school en in het onderwijs? Welke kwaliteiten en ambities hebben deze leerkrachten? Wat zijn de verwachtingen van ouders, collega’s en besturen? Welke onderzoeksresultaten zijn er al? Waar liggen de toekomstdromen?

Programma

 • 10.00 Inloop
 • 11.00 Opening + pitches
  In drie verschillende pitches presenteren diverse personen hun visie op academische leerkrachten in Nederland en de meerwaarde die zij kunnen bieden in het basisonderwijs.
  1. Anko van Hoepen (vicevoorzitter PO-raad)
  2. Alumni AcPa’s (vanuit de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs)
  3. Onderzoekers evaluatierapport de academische leerkracht (vanuit de Universiteit Utrecht en de Rijksuniversiteit Groningen) 
 • 12.30 Lunch
 • 13.30 Masterclasses
  Vanuit elke pitch wordt er een masterclass georganiseerd om door te praten en door te denken over de visie en het perspectief. U kunt tijdens de dag zelf kiezen welke masterclass u wilt bijwonen.
 • 14.30 Pauze
 • 15.00 Open Space
  Bent u een opleider met een sterke visie op de combinatie van onderwijs en onderzoek? Bent u een schoolleider die academische leerkrachten in dienst heeft en hen juiste perspectieven biedt? Of bent u een academische leerkracht en komt u volledig tot uw recht in uw huidige functie? En wilt u dit delen met anderen? Dan kan dat bij de Open Space! Wij creëren hier voor u een plek waar u met geïnteresseerden in gesprek kunt gaan over het door u gekozen onderwerp. Dit is ook dé ideale plek om een eigen idee of interessante visie te presenteren. U hoeft daarvoor niets voor te bereiden. Van tevoren (op het aanmeldformulier) of tijdens het congres kunt u uw onderwerp doorgeven. Op de dag zelf wordt de Open Space als werkvorm nog duidelijk uitgelegd.
 • 15.45 Uitreiking scriptieprijs en feestelijke afsluiting met borrel

Locatie
Vrije Universiteit Amsterdam (Boelelaan 1105).

Aanmelden
Via deze link kunt u zich aanmelden voor het congres. Deelname is gratis. Deze e-mail kunt u doorsturen naar iedereen uit uw netwerk die geïnteresseerd zou kunnen zijn!

Heeft u vragen, opmerkingen of goede ideeën? Mail naar: acpa10jaar@outlook.com

terug naar nieuwsoverzicht
Congres 28 maart 2018
Congres Netwerk AcPa
Geplaatst op: 14 september 2017
Terug naar nieuwsoverzicht